Urban gypsy & boho chic

De hippiestijl uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw is een nieuw leven ingeblazen onder de titel ‘urban gypsy & boho chic’.

Deze stijl is nonchalant, frivool en toch ook ruig. Met natuurlijke materialen en aardse specerijkleuren als geel en oranje, met daarbij uitspattingen als Indiaas paars, knalroze, azuurblauw of appelgroen, wat het geheel een exotische look geeft.
Stoffen met bloemen-motieven en etnische prints op textiel maken een interieur direct persoonlijk. Borduursels waarin spiegeltjes zijn verwerkt, vondsten van de rommelmarkt, zelfgemaakte meubels, je maakt je eigen keuzes en je eigen kleurencombinatie.

Bij urban gypsy & boho chic horen Oosterse kelims, kleurrijke tapijten en kleden aan de wand of een mooie lap stof in plaats van een schilderij. Je kan kiezen voor Azteken-prints of patronen die zijn afgeleid van shibori verftechnieken.

Het is een creatieve stijl die je doet denken aan interieurs van historische vrijdenkers als kunstschilders, schrijvers en popartiesten uit de hippie-tijd. Onderscheidend en gedurfd.

Stylingtips
• Metsel zelf een bank en leg daar dikke kussens op in Oosterse stijl
• Verf de muren met kalkverf in een specerijtint
• Leg een verzameling exotische planten aan en groepeer die in een hoek van de kamerStof op Maat, voor het ultieme thuisgevoel!