Tamara en de passie voor haar werk

Waar Tamara is, vind je levendigheid, creativiteit en originaliteit. Bovenal is zij zichzelf. Ze barst van de passie voor haar vak en je kan haar gerust een out-of-the-box denker noemen.
Als ze je helpt bij het inrichten van je huis, is ze enthousiast en gedreven, maar op een bescheiden manier. Want naast haar gedrevenheid geeft zij je de ruimte erachter te komen wat jij zelf wil. Zo begeleidt ze je heel relaxed naar wat jij mooi vindt en wat bij je past.

Toen ze vroeger vijf jaar in het Midden-Oosten woonde en werd ondergedompeld in een andere cultuur, kende haar creativiteit geen grenzen, vertelde Tamara mij. Ze werd gevraagd kastjes te beschilderen. Dit vond ze fantastisch om te doen en ze had enorm veel ideeën. En die heeft ze nog steeds.
Als kind was zij zielsblij als ze kon knutselen en creëren. Een gevleugelde uitspraak van haar is: zolang ik kan fröbelen, ben ik een gelukkig mens.
Tamara houdt ervan iemand te leren kennen en dit te vertalen in een interieurplan. En wat zij helemaal geweldig vindt, is als ze vanaf het begin betrokken wordt bij een project, al in de fase waarin de architect zijn ontwerp realiseert.

Ik vroeg Tamara of er nieuwe items voor Stof op Maat aan zitten te komen. Daar haakte ze vrolijk op in door te vertellen over de mogelijkheden van een tweeëneenhalf D-printer en hoe je dit onder meer kan toepassen op kastdeuren. Daar wil zij zelf mee aan de slag want je kan er prachtige reliëfs mee maken. Kijk, dat bedoel ik nou met Tamara’s levendigheid. Altijd in voor iets nieuws, iets anders dan anders.Journalist-schrijver Emmy Fons, die Tamara’s hulp inriep voor raambekleding in haar nieuwe appartement.